Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας, μετά την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας προεγγραφής των ερασιτεχνικών σωματείων στο "Μητρώο Αθλητικών Φορέων" έως και τις 5/6/2020, αποφάσισε να παρέμβει με επιστολή της στη Γ.Γ.Α. για ορισμένα πρακτικά ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία της πλατφόρμας και είναι προς διευκόλυνση και εξυπηρέτηση των σωματείων της δύναμής της. 

Συγκεκριμένα, η ΕΠΣ Καβάλας βλέποντας την πληθώρα δικαιολογητικών που απαιτεί η Γ.Γ.Α. για την επιτυχή εγγραφή των σωματείων στο ψηφιακό Μητρώο μέσα σε τόσο πιεστικά χρονικά πλαίσια, ζήτησε με κάθε επίσημο τρόπο έναν εύλογο χρονικό ορίζοντα για την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας.

Παράλληλα, η Ένωση απηύθυνε έκκληση προς τον αρμόδιο υφυπουργό για άμεση οικονομική στήριξη των ερασιτεχνικών σωματείων, ώστε αυτά να μην αντιμετωπίσουν κίνδυνο συμμετοχής στις διοργανώσεις της επόμενης ποδοσφαιρικής χρονιάς. 

Παρακάτω αναρτάται η συγκεκριμένη επιστολή.

 

Επιστολή ΕΠΣΚ προς Γ.Γ.Α.

1. Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας απέστειλε αίτημα προς την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, για την άμεση λειτουργία στην πόλη μας αναθεωρητικής σχολής για προπονητές που είναι κάτοχοι διπλώματος UEFA C. Παράλληλα, ζήτησε τη διοργάνωση σχολής προπονητών ποδοσφαίρου UEFA B, καθώς σήμερα στο νομό μας υπάρχουν πολλοί προπονητές - κάτοχοι διπλώματος UEFA C, οι οποίοι επιθυμούν  την αναβάθμιση  του πτυχίου τους.

2. Καλείται την Τρίτη 26 Μαρτίου 2019 στις 18:00 μ.μ. στα γραφεία της ΕΠΣ Καβάλας ο ποδοσφαιριστής  του σωματείου ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΠΟΝΤΟΛΙΒΑΔΟΥ, κ. Ιωάννης Κωνσταντινίδης, για διευκρινίσεις.

3. Επειδή  τα πρωταθλήματα πλησιάζουν στο τέλος τους και το βαθμολογικό ενδιαφέρον είναι υψηλό, παρακαλούνται τα σωματεία να μην καταθέτουν  αίτημα αλλαγής του προγράμματος τέλεσης των αγώνων τους, εκτός από περιπτώσεις που προβλέπει το αθλητικό δίκαιο.

4. Την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019 διεξάγονται οι επαναληπτικοί αγώνες της ημιτελικής φάσης  του Κυπέλλου ΕΠΣ Καβάλας 2018 – 2019. Τα ζευγάρια είναι ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΛΙΜΕΝΑΡΙΩΝ – ΒΡΑΣΙΔΑΣ Ν. ΠΕΡΑΜΟΥ και ΒΥΡΩΝΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΑΕΤΟΣ ΟΡΦΑΝΟΥ.

5. Το πρωί της Κυριακής 24 Μαρτίου 2019 διεξάγονται με πρωτοβουλία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας, σε συνεργασία με τον ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ και τον Α.Ο. ΚΑΒΑΛΑ, δύο ποδοσφαιρικά τουρνουά για ποδοσφαιριστές της Κατηγορίας Κ-8 και Κ-10. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο βοηθητικό γήπεδο του ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ και του Α.Ο. ΚΑΒΑΛΑ.

1. Οι δυο πρώτοι ημιτελικοί του Κυπέλλου ΕΠΣ Καβάλας, ΒΡΑΣΙΔΑΣ Ν. ΠΕΡΑΜΟΥ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΛΙΜΕΝΑΡΙΩΝ και ΑΕΤΟΣ ΟΡΦΑΝΟΥ – ΒΥΡΩΝΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, θα διεξαχθούν την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019 στις 15:30 μ.μ..

2. Τιμωρείται το σωματείο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΙΑΣΜΑΤΟΣ με χρηματικό πρόστιμο 100 € και αποκλεισμό του γηπέδου του για 2 αγωνιστικές με αναστολή. 

3. Κλήθηκαν και προπονήθηκαν με την ομάδα προεπιλογής της Εθνικής Παίδων Κ-14 οι Καβαλιώτες ποδοσφαιριστές, Νικόλαος Μεσίνης, Σάββας Δεληγιαννίδης, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος και Ιωάννης Ζαχαρής. Οι ανωτέρω ποδοσφαιριστές συγκεντρώθηκαν και προπονήθηκαν, την Πέμπτη 21/2/2019, στο Εθνικό γήπεδο της Μίκρας στη Θεσσαλονίκη.

4. Ο ποδοσφαιρικός αγώνας ΑΕΤΟΣ ΟΡΦΑΝΟΥ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, για το πρωτάθλημα της Γ´ Εθνικής Κατηγορίας, θα διεξαχθεί το Σάββατο 23/2/2019 στις 15:00 μ.μ..

5. Την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019 οι μεικτές μας ομάδες Κ-14 και Κ-16 υποδέχονται, στο Ενωσιακό Αθλητικό μας Κέντρο στα Αμισιανά, τις αντίστοιχες ομάδες της ΕΠΣ Έβρου. Η ομάδα Κ-16 της Ένωσής μας με νίκη κατακτά την πρώτη θέση στον όμιλό της και προκρίνεται στην Β´ φάση του θεσμού, που διοργανώνει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

6. Ενημερώνουμε όλα τα σωματεία της δύναμής μας ότι, είναι υποχρεωμένα να έχουν συμπληρωμένα και κατατεθειμένα στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, όλα τα στοιχεία που απαιτεί ο νόμος. Διευκρινίσεις και απαραίτητα έντυπα μπορούν τα σωματεία να βρουν και να προμηθευτούν από την ιστοσελίδα της ΕΠΣ Καβάλας.

 

1. Οι αγώνες της 18ης αγωνιστικής της Β2 Κατηγορίας, που εκ παραδρομής δεν αναγράφονται στην τελευταία αγωνιστική του προγράμματος που σας έχει σταλεί, θα διεξαχθούν ως ακολούθως:

ΣΑΒΒΑΤΟ 16/3/2019, ώρα 15:00 μ.μ.

ΔΟΞΑ ΑΜΥΓΔΑΛΕΩΝΑ vs ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΕΛΠΙΔΕΣ ΚΑΒΑΛΑΣ vs ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ

ΠΑΟ ΚΑΒΑΛΑΣ vs ΚΑΒΑΛΑ 2004

2. Με απόλυτη  επιτυχία έκλεισε ο πρώτος κύκλος των ημερίδων που διοργάνωσε η ΕΠΣ Καβάλας στους δήμους Καβάλας, Θάσου, Νέστου και Παγγαίου, με ομιλητές αξιόλογους γιατρούς της περιοχής μας, όπως οι Ασημίνα Αγγελίδου, Αλέξανδρος Μαντούκ, Στάθης Συμεωνίδης και Ηλίας Στιμπίρης. Πλέον, απομένει η ημερίδα της 25ης Φεβρουαρίου 2019, η οποία θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας Καβάλας. Εκεί ειδικοί αστυνομικοί και η παιδοψυχολόγος Ασημίνα Αγγελίδου θα αναλύσουν το πρόβλημα του εθισμού των νέων στο διαδίκτυο.

3. Λόγω πένθους αναβάλλεται ο ποδοσφαιρικός αγώνας ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΜΑΤΟΣ – Α.Ο. ΕΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ για το πρωτάθλημα της Β3 Κατηγορίας, ο οποίος επρόκειτο να γίνει την Κυριακή 17/2/2019. Ο αγώνας αυτός θα διεξαχθεί την Κυριακή  10/3/2019 στις 15:00 μ.μ..

4. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας ενημερώνει ότι, σε όλους τους ποδοσφαιρικούς αγώνες του Σαββατοκύριακου 16-17 Φεβρουαρίου 2019 θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη του αδικοχαμένου Παναγιώτη Ξανθόπουλου, ο χαμός του οποίου συντάραξε όλον τον ποδοσφαιρικό κόσμο του νομού μας.

5. Την Τετάρτη  20/2/2019 στις 15:00 θα διεξαχθεί ο εξ’ αναβολής αγώνας ανάμεσα στη ΔΟΞΑ ΑΜΥΓΔΑΛΕΩΝΑ  και την ΑΣΠΙΔΑ ΠΟΛΥΣΤΥΛΟΥ.

6. Ο ποδοσφαιρικός αγώνας ΠΑΟ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΑΣΠΙΣ ΠΟΛΥΣΤΥΛΟΥ θα διεξαχθεί την Κυριακή  17/2/2019 στις 15:00 μ.μ..

7. Ο ποδοσφαιρικός αγώνας Α.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ – ΒΥΡΩΝΑΣ  ΚΑΒΑΛΑΣ θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Γήπεδο Κωτσάλου.  

8. Ο ποδοσφαιρικός αγώνας ΑΕΤΟΣ ΟΡΦΑΝΟΥ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας θα διεξαχθεί το Σάββατο 16/2/2019.

9. Υπενθυμίζουμε στα σωματεία μας το πρόγραμμα των  αναβληθέντων αγώνων:

ΤΕΤΑΡΤΗ 20/2/2019, ώρα 15:00 μ.μ.

ΔΟΞΑ ΑΜΥΓΔΑΛΕΩΝΑ vs ΑΣΠΙΣ ΠΟΛΥΣΤΥΛΟΥ

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 23/2/2019, ώρα 15:00 μ.μ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΜΙΣΙΑΝΩΝ vs ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 2/3/2019, ώρα 15:00 μ.μ.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΕΚΑΝΗΣ – ΑΙΑΣ  ΠΑΝΑΓΙΑΣ

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 6/3/2019, ώρα 15:00 μ.μ.

ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΜΑΤΟΣ – ΠΑΓΓΑΙΪΚΟΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 9/3/2019, ώρα 15:00 μ.μ.

Α.Σ. ΠΑΓΓΑΙΟ – Α.Ε. ΠΙΕΡΕΩΝ 2004

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 10/3/2019, ώρα 15:00 μ.μ.

ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΜΑΤΟΣ – Α.Ο. ΕΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ

 

10. Το Σάββατο 9 Μαρτίου 2019 στο γήπεδο Ποτού στη Θάσο θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Κατηγοριών για την κατηγορία Β2, μεταξύ  του ΗΡΑΚΛΗ ΚΑΒΑΛΑΣ και του ΚΕΡΑΥΝΟΥ ΚΑΛΛΙΡΑΧΗΣ.

11. Καλείται σε απολογία την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019 στις 18:00 μ.μ. στα γραφεία της ΕΠΣ Καβάλας το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΙΑΣΜΑΤΟΣ, για όσα αναφέρει στο φύλλο αγώνα ο διαιτητής της αναμέτρησης ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΙΑΣΜΑΤΟΣ.

1. Ο ποδοσφαιρικός αγώνας της Κυριακής 17/2/2019, ανάμεσα στον ΑΡΗ ΖΥΓΟΥ και τη ΔΟΞΑ ΑΜΥΓΔΑΛΕΩΝΑ, θα διεξαχθεί το Σάββατο 16/2/2019.

2. Ο ποδοσφαιρικός αγώνας της Κυριακής 17/2/2019, ανάμεσα στον ΑΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ και τον Α.Ο. ΠΟΤΑΜΙΑ, θα ξεκινήσει στις 11 π.μ..

3. Τιμωρούνται με αυστηρή  έγγραφη επίπληξη  οι προπονητές του σωματείου ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, κ.κ. Ιωάννης Γκιόκας και Αχιλλέας Καρασαββίδης.

4. Τιμωρείται ο πρόεδρος του σωματείου ΝΕΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ, κ. Νικόλαος Μπουντρούδης, με χρηματικό πρόστιμο 100 € και απαγόρευση εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για 20 ημερολογιακές ημέρες, για κακή συμπεριφορά προς το διαιτητή  του αγώνα Κυπέλλου ΒΥΡΩΝΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΝΕΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ.

5. Τιμωρείται ο πρόεδρος του σωματείου ΑΡΗΣ ΖΥΓΟΥ, κ. Ιωάννης Προυσάευς, με χρηματικό πρόστιμο 300 € και απαγόρευση  εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για 2 μήνες, για όσα αναγράφει στο Φύλλο Αγώνα ο διαιτητής της αναμέτρησης ΑΡΗΣ ΖΥΓΟΥ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΜΙΣΙΑΝΩΝ.

6. Τιμωρείται το σωματείο ΑΡΗΣ ΖΥΓΟΥ με χρηματικό πρόστιμο 100 € και με μία αγωνιστική ημέρα το γήπεδό του, λόγω εισόδου φιλάθλων του στο γήπεδο μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα ΑΡΗΣ ΖΥΓΟΥ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΜΙΣΙΑΝΩΝ.

7. Το Σάββατο 9/2/2019 στις 18:30 μ.μ. θα διεξαχθεί η ημερίδα της ΕΠΣ Καβάλας με θέμα την «Αντιμετώπιση του εθισμού των νέων  στο διαδίκτυο». Η ημερίδα θα λάβει χώρα στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιμεναρίων το «Κάστρο», που βρίσκεται στην τοποθεσία Παλατάκι. Σε αυτήν θα παρευρεθούν τα σωματεία, οι γονείς νεαρών ποδοσφαιριστών, καθώς και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή του νησιού.

Πριν από την ημερίδα θα τιμηθούν για την προσφορά τους στο ποδόσφαιρο οι κ.κ. Αγγελής Διαμαντής και Γεώργιος Μπουκουτσός και παράλληλα θα γίνει η κοπή της βασιλόπιτας για τα σωματεία της Θάσου.

8. Τη Δευτέρα 11/2/2019 στις 19:00 μ.μ. στο αμφιθέατρο της Χρυσούπολης θα γίνει η ημερίδα της ΕΠΣ Καβάλας με θέμα «Πρώτες Βοήθειες στα γήπεδα». Πριν από την έναρξη της ημερίδας θα τιμηθούν για την προσφορά τους στο τοπικό ποδόσφαιρο ο πρώην δήμαρχος Χρυσούπολης, κ. Στέργιος Γκουλφάς, ο παράγοντας Γεώργιος Ελευθερόπουλος και ο αείμνηστος ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ Γιώτης Αναγνωστίδης.

Παράλληλα θα γίνει και η κοπή της βασιλόπιτας για τα σωματεία της περιοχής του Νέστου.

9. Η τελευταία προγραμματισμένη ημερίδα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας θα γίνει την Τετάρτη 13/2/2019 στις 19:00 μ.μ., στο αμφιθέατρο της Ελευθερόυπολης και θα απευθύνεται στα σωματεία της περιοχής Παγγαίου.

10. Την Τρίτη  12 Φεβρουαρίου στις 18:00 μ.μ. θα διεξαχθεί στα γραφεία της ΕΠΣ Καβάλας η κλήρωση των αγώνων της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου περιόδου 2018 – 2019. Για τη φάση αυτή έχουν προκριθεί ο ΒΥΡΩΝΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, ο ΒΡΑΣΙΔΑΣ Ν. ΠΕΡΑΜΟΥ, ο ΑΕΤΟΣ ΟΡΦΑΝΟΥ, και απομένει ο νικητής της αναμέτρησης ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΛΙΜΕΝΑΡΙΩΝ – ΟΡΦΕΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη  13/2/2019.