Την Τετάρτη 28-09-2022 και ώρα 19:30 στα γραφεία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας καλούνται όλα τα σωματεία που δήλωσαν συμμετοχή στα πρωταθλήματα Υποδομών της ΕΠΣ Καβάλας την αγωνιστική περίοδο 2022 - 2023, για ενημέρωση σχετικά με το αγωνιστικό πρόγραμμα όλων των κατηγοριών (αγώνες και ημερομηνίες), καθώς και για θέματα που αφορούν την αγωνιστική δράση της τρέχουσας σεζόν.

Την Τρίτη 9 Αυγούστου 2022 πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Τεχνικής Επιτροπής Πρωταθλημάτων Υποδομής της Ένωσης μας με παράγοντες των τμημάτων υποδομής των σωματείων, για τα πρωταθλήματα της περιόδου 2022 – 2023.

Στην συνάντηση συμμετείχαν αρκετοί παράγοντες των ομάδων που διαθέτουν τμήματα υποδομής. Έγινε μία εποικοδομητική συζήτηση, κατατέθηκαν και υιοθετήθηκαν προτάσεις των παραγόντων, ενημερώθηκαν οι παράγοντες για την προκήρυξη των πρωταθλημάτων, η οποία και θα τους αποσταλεί ηλεκτρονικά έως και 19-8-2022 και αποφασίσθηκε τα σωματεία να δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα έως την 15-9-2022, η κλήρωση να γίνει την 22-9-2022, τα δε πρωταθλήματα να ξεκινήσουν την 15-10-2022.

 

Εκφράσθηκε, δε, η ευχή στην επόμενη συνάντηση να είναι παρόντες και οι παράγοντες των σωματείων που απουσίαζαν, προφανώς για λόγους ανωτέρας βίας. Είναι αναγκαία η παρουσία όλων για την πρόοδο, ανάπτυξη και εξέλιξη των πρωταθλημάτων υποδομής, υπό την αιγίδα και ευθύνη της Ένωσής μας.

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας γνωστοποιεί σε όλα τα σωματεία της δύναμής της την ανακοίνωση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, σχετικά με την επιστολή που απέστειλαν οι FIFA και UEFA στον Υφυπουργό Αθλητισμού, για παράταση της προθεσμίας εντάξης των σωματείων στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. 

 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Ε.Π.Ο.:

 

«Με επιστολή τους προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία κοινοποιηθηκε στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, οι  FIFA και UEFA ζητούν σήμερα, μεταξύ άλλων, την παράταση της προθεσμίας που έληγε αύριο, 17 Αυγούστου 2022, αναφορικά με την ένταξη των ποδοσφαιρικών σωματείων στο μητρώο της ΓΓΑ, η οποία έγινε αποδεκτή από τον κ. Υφυπουργό.

 

Κατόπιν τούτου, οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων  δύνανται να προχωρήσουν στην έκδοση των σχετικών προκηρύξεων και την οργάνωση των τοπικών πρωταθλημάτων τους με τη συμμετοχή όλων των σωματείων-μελών τους.

Η ΕΠΟ θα συμμετάσχει στην ομάδα εργασίας που προτείνεται να δημιουργηθεί άμεσα, προκειμένου να ρυθμιστούν όλα τα θέματα που άπτονται των πρόσφατων νομοθετημάτων, μέσα στο πλαίσιο της υποχρέωσής της να διαχειρίζεται ανεξάρτητα τις υποθέσεις της».

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας, μετά την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας προεγγραφής των ερασιτεχνικών σωματείων στο "Μητρώο Αθλητικών Φορέων" έως και τις 5/6/2020, αποφάσισε να παρέμβει με επιστολή της στη Γ.Γ.Α. για ορισμένα πρακτικά ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία της πλατφόρμας και είναι προς διευκόλυνση και εξυπηρέτηση των σωματείων της δύναμής της. 

Συγκεκριμένα, η ΕΠΣ Καβάλας βλέποντας την πληθώρα δικαιολογητικών που απαιτεί η Γ.Γ.Α. για την επιτυχή εγγραφή των σωματείων στο ψηφιακό Μητρώο μέσα σε τόσο πιεστικά χρονικά πλαίσια, ζήτησε με κάθε επίσημο τρόπο έναν εύλογο χρονικό ορίζοντα για την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας.

Παράλληλα, η Ένωση απηύθυνε έκκληση προς τον αρμόδιο υφυπουργό για άμεση οικονομική στήριξη των ερασιτεχνικών σωματείων, ώστε αυτά να μην αντιμετωπίσουν κίνδυνο συμμετοχής στις διοργανώσεις της επόμενης ποδοσφαιρικής χρονιάς. 

Παρακάτω αναρτάται η συγκεκριμένη επιστολή.

 

Επιστολή ΕΠΣΚ προς Γ.Γ.Α.

1. Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας απέστειλε αίτημα προς την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, για την άμεση λειτουργία στην πόλη μας αναθεωρητικής σχολής για προπονητές που είναι κάτοχοι διπλώματος UEFA C. Παράλληλα, ζήτησε τη διοργάνωση σχολής προπονητών ποδοσφαίρου UEFA B, καθώς σήμερα στο νομό μας υπάρχουν πολλοί προπονητές - κάτοχοι διπλώματος UEFA C, οι οποίοι επιθυμούν  την αναβάθμιση  του πτυχίου τους.

2. Καλείται την Τρίτη 26 Μαρτίου 2019 στις 18:00 μ.μ. στα γραφεία της ΕΠΣ Καβάλας ο ποδοσφαιριστής  του σωματείου ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΠΟΝΤΟΛΙΒΑΔΟΥ, κ. Ιωάννης Κωνσταντινίδης, για διευκρινίσεις.

3. Επειδή  τα πρωταθλήματα πλησιάζουν στο τέλος τους και το βαθμολογικό ενδιαφέρον είναι υψηλό, παρακαλούνται τα σωματεία να μην καταθέτουν  αίτημα αλλαγής του προγράμματος τέλεσης των αγώνων τους, εκτός από περιπτώσεις που προβλέπει το αθλητικό δίκαιο.

4. Την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019 διεξάγονται οι επαναληπτικοί αγώνες της ημιτελικής φάσης  του Κυπέλλου ΕΠΣ Καβάλας 2018 – 2019. Τα ζευγάρια είναι ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΛΙΜΕΝΑΡΙΩΝ – ΒΡΑΣΙΔΑΣ Ν. ΠΕΡΑΜΟΥ και ΒΥΡΩΝΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΑΕΤΟΣ ΟΡΦΑΝΟΥ.

5. Το πρωί της Κυριακής 24 Μαρτίου 2019 διεξάγονται με πρωτοβουλία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας, σε συνεργασία με τον ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ και τον Α.Ο. ΚΑΒΑΛΑ, δύο ποδοσφαιρικά τουρνουά για ποδοσφαιριστές της Κατηγορίας Κ-8 και Κ-10. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο βοηθητικό γήπεδο του ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ και του Α.Ο. ΚΑΒΑΛΑ.