Με λαμπρότητα, υψηλούς προσκεκλημένους και τιμητικές διακρίσεις σπουδαίων ανθρώπων του τοπικού και γενικότερου του ελληνικού ποδοσφαίρου πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας. 

Στο αμφιθέατρο της Ελευθερούπολης και παρουσία πλήθους κόσμου, η ΕΠΣ Καβάλας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της και παράλληλα τίμησε ένδοξες μορφές του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από τα χέρια του προέδρου της Ελληνική Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κου. Παναγιώτη Μπαλτάκου, τιμήθηκε ο Κώστας Ιωσηφίδης, καθώς επίσης τιμητική πλακέτα έλαβαν και οι Χρήστος Τερζανίδης και Νίκος Καραγεωργίου.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν, επίσης, παράγοντες και πρώην ποδοσφαιριστές του τοπικού ποδοσφαίρου, όπως ο κος. Κοσμάς Χατζηβασιλειάδης (πρόεδρος ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΧΑΛΚΕΡΟΥ), ο Γιάννης Ρούμπας (πρόεδρος ΚΑΒΑΛΑ 2004) και ο Χρυσόστομος Μανωλαράς (πρόεδρος ΟΡΦΕΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ), για την πολυετή προσφορά τους σε διοικητικό επίπεδο. Ο Σταμάτης Χρυσαφίδης και ο Παύλος Κοψαχείλης παρέλαβαν πλακέτα για την προσφορά τους στο ποδόσφαιρο της Καβάλας αλλά και στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ ο Στέλιος Ιγνατιάδης για την προπονητική του ικανότητα και επιτυχία την περασμένη σεζόν. 

Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του μακροβιότερου προέδρου της ΕΠΣ Καβάλας, κου. Σωκράτη Παπαδόπουλου, ο γιός του οποίου, Οδυσσέας, παρέλαβε ειδική τιμητική πλακέτα από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Καβάλας Γιώργο Πριονίδη. 

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών δήμαρχοι της Π.Ε. Καβάλας, Αντιπεριφερειάρχες, βουλευτές των κομμάτων, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης, εκπρόσωποι των ομάδων, εκπρόσωποι οκτώ Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων της βόρειας Ελλάδας και αξιωματούχοι της ΕΠΟ. Την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως, κος. Χρυσόστομος.  

 

(Φωτογραφία: Λάσκαρης Τσούτσας)