Η Τεχνική Επιτροπή Πρωταθλημάτων Υποδομής της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας διευκρινίζει ότι, μετά από ενημέρωση που είχε από το αρμόδιο τμήμα της Ελληνική Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για το πως θα ξεπεραστεί το πρόβλημα που έχει προκύψει με την έκδοση των νέων ταυτοτήτων αλλά και την μη επικύρωση των ταυτοπροσωπιών μέσω των πιστοποιητικών γέννησης από τα ΚΕΠ, λόγω της νέας διαδικασίας για έκδοση ταυτότητας, από σήμερα (27/09) οι υπεύθυνοι των τμημάτων υποδομής θα μπορούν να εφαρμόζουν την παρακάτω διαδικασία:
 
1. Η Γραμματεία της ΕΠΣ Καβάλας θα αποδέχεται τα πιστοποιητικά γέννησης χωρίς ταυτοπροσωπία, αλλά με ταυτόχρονη κατάθεση της ταυτότητας ενός εκ των εχόντων την  γονική μέριμνα (μητέρας ή πατέρα). 
 
2. Αποτελεί υποχρέωσή τόσο των γονέων και των ποδοσφαιριστών, όσο και των σωματείων που εγγράφουν τους αθλητές/αθλήτριες στη δύναμή τους, εντός σύντομου χρονικού διαστήματος να προσκομίζουν το δελτίο ταυτότητας που θα εκδώσουν. Άλλωστε, αυτό προβλέπεται ρητά, τόσο από την ελληνική νομοθεσία για όσους είναι 12 ετών και άνω, όσο από τον Κανονισμό Ιδιότητας και Μετεγγραφών της ΕΠΟ. 
 
3. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης (αν δηλαδή δεν προσκομιστεί το ΑΔΤ όταν αυτό εκδοθεί) τα ΔΑΙ των ποδοσφαιριστών/ριών κινδυνεύουν με ανάκληση.