Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων καβάλας εκπροσωπήθηκε με επτά διαιτητές-μέλη της (Ηλία Τελίδη, Σταύρο Μάνταλο, Παναγιώτη Μπουρδουμπά, Θωμά Νεοχωρίτη, Αντώνης Μάναλη, Αναστάσιο Καρασαβαΐδη και Αναστάσιο Παπαδόπουλο) ανάμεσα σε σαράντα λαμπαδηδρόμους που συμμετείχαν στην 14η πανελλήνια λαμπαδηδρομία των συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών και δωρητών οργάνων σώματος, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Καβάλας το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016.

Στην πανελλήνια αυτή εκστρατεία ευαισθητοποίησης της ελληνικής κοινωνίας, για τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς αίματος, συμμετέχει κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών και δωρητών οργάνων σώματος «Στέλλα Μανώλα-Κούρτη».

Η υποδοχή της φλόγας έγινε στο γενικό νοσοκομείο Καβάλας και ο πρώτος λαμπαδηδρόμος ήταν ο διεθνής διαιτητής ποδοσφαίρου, Σταύρος Μάνταλος.  

 Να σημειώσουμε, ακόμα, ότι η 14η λαμπαδηδρομία είχε αφετηρία την πόλη της Πάτρας και θα τερματίσει στις 14 Οκτωβρίου 2016 στην Αθήνα, αφού διασχίσει την ηπειρωτική και νησιωτική χώρα, διαδίδοντας το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας.