Η ΕΠΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ – ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΗΘΟΥΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ Καβάλας στη συνεδρίαση της 5ης Σεπτεμβρίου 2017 πήρε μια ιστορική, για το τοπικό μας ποδόσφαιρο, απόφαση, να επαναφέρει το Κύπελλο Ήθους. Έναν θεσμό που προ είκοσι περίπου ετών ήταν θεσμοθετημένος από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και δινόταν στο σωματείο ή στα σωματεία που καθ’ όλη τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής χρονιάς δεν τιμωρούνταν.

Η FIFA, η UEFA και η ΕΠΟ εδώ και χρόνια συνέστησαν και καθιέρωσαν αγώνες αφιερωμένους στο FAIR PLAY, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπισθεί, ή αν θέλετε, να προληφθεί η έξαρση της βίας στα γήπεδα.

Σήμερα έρχεται η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας να επαναφέρει τον ιστορικό αυτό θεσμό του Κυπέλλου Ήθους, σε μια προσπάθεια να εξαλειφθούν τέτοια δυσάρεστα φαινόμενα από τα γήπεδα.

Πρέπει λοιπόν όλοι, μα όλοι, σήμερα, τώρα, όχι αύριο, να ενεργοποιηθούμε, να ανεβάσουμε το επίπεδο των ομάδων με την καλλιέργεια του αθλήματος στη βάση, να αναβαθμίσουμε το ρόλο και το επίπεδο των πειθαρχικών οργάνων, να καταστήσουμε στην πράξη αξιόπιστα τα πρωταθλήματα, μακριά από επιρροές, να βελτιώσουμε το επίπεδο της διαιτησίας και, κυρίως, να επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια όλοι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο σε όλα τα επίπεδα.

Μόνον με τέτοιες σοβαρές προσπάθειες δεν θα χρειαστεί στο μέλλον να ξανασχοληθούμε με αυτό το θλιβερό γεγονός της βίας.

Από σήμερα λοιπόν, παρακαλούμε όλους όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, από οποιοδήποτε πόστο, με οποιαδήποτε ιδιότητα, να δώσουν τον δικό τους αγώνα, τη δική τους μάχη για την κατάκτηση  του τροπαίου αυτού.

Στο τέλος κάθε ποδοσφαιρικής χρονιάς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ Καβάλας θα βραβεύει το σωματείο και τους ποδοσφαιριστές των σωματείων που θα τελειώνουν τη σεζόν με «λευκό ποδοσφαιρικό ποινικό μητρώο».

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

 

Μιχάλης Παπαδόπουλος